Laden...Even geduld aub...

Categorie├źn

Onze nieuwsbrief


BHS levert speciale magnetrons aan Ziekenhuizen en Verpleeghuizen

Geplaatst op 16th Dec 2011 @ 2:39 PM

Ziekenhuizen en verpleeghuizen gaan massaal over op magnetrons bij wassen van patiënten.

Snel, hygiënisch en minder vermoeiend voor de patiënt. Geen gesleep meer met waskommen. ‘Los van het feit dat het voor de patiënt een stuk comfortabeler is, is het ook voor de verpleging minder belastend. Maar wat vooral ook speelt is de tijdwinst. Als je met water en zeep wast, doe je alle handelingen drie keer: wassen, spoelen, afdrogen en soms ook nog een lotion aanbrengen. Met deze doekjes in een magnetron doe je alles in één handeling. Ook de waskommen hoeven niet meer te worden schoongemaakt.’

Bron: Ziekenhuis Amstelland

 detail_washandje.jpg   medic-specials.jpg 

'Gebruik van wasdoekjes twee keer zo snel'

Het wassen zonder water van patiënten in ziekenhuizen en verpleeghuizen biedt zo veel voordelen dat het gebruik van wasdoekjes waarschijnlijk flink stijgt in de toekomst.

Dit blijkt uit onderzoek van verpleegafdeling E20 (Maag- Darm- Lever- en Nierziekten)in het Nijmeegse UMC St Radboud. Wassen zonder water met wasdoekjes gaat de helft sneller en is aangenamer voor de patiënt.

Verpleegkundigen testen wasdoekjes
Drie maanden lang werden patiënten op de afdeling MDL gewassen volgens deze methode. Er werden soortgelijke producten van drie leveranciers getest. Patiënten en verpleegkundigen konden hierbij aangeven hoe ze dit ervoeren.

Wasbeurt korter
In totaal zijn 139 wasbeurten geëvalueerd. Het ‘overall’ resultaat van de pilot: zowel patiënten als verpleegkundigen waarderen de nieuwe wasmethode. ‘Het wassen met de washandjes gaat twee keer zo snel’, zegt één van de onderzoekers, Getty Huisman. ‘In plaats van een half uur duurt een wasbeurt van een patiënt nu iets minder dan een kwartier.'

Minder fysieke belasting
Ook niet onbelangrijk -de fysieke belasting voor de verpleegkundige daalt. Maar nog meer geldt dit voor de patiënt. Die hoeft minder vaak van ligging te wisselen dan voorheen, toen hij nog afgedroogd moest worden. Wat betreft het gevoel fris en schoon te worden, is er ook lof voor de washandjes. Alle patiënten gaven hier de score ‘goed’ of ‘voldoende’ voor. Bijna 80 procent van de onderzochte patiënten vindt de nieuwe wasmethode een ‘goed’ alternatief voor de traditionele wasbeurt.
 
Oplossing personeelstekort
Veel verpleeghuizen en ziekenhuizen werken al met 'wassen zonder water'. Het wassen zonder water staat in de belangstelling als antwoord op dreigend personeelstekort in de zorg.
 
Bron: Radbode / De Gelderlander
Door: Redactie Nursing

 

BHS-Grootkeukentechniek B.V.